7 dôvodov, prečo sa učiť francúzštinu v Lyone

Prečo by ste mali ísť na jazykový pobyt do Lyonu, keď vám vyhovuje aj klasický kurz francúzštiny na Slovensku? Pripravili sme pre vás hneď 7 dôvodov, ktoré stoja za zváženie.

  1. Výrazne sa zlepší vaša francúzština

Vo Francúzsku pred ňou totiž v žiadnom prípade neutečiete. Budete parlovať nielen na samotnom kurze, ale aj mimo neho. Keď si napríklad v pekárni budete kupovať une baguette, keď zájdete na obed so svojimi spolužiakmi au restaurantalebo keď si večer zapnete la télé. Vďaka tomu, že budete s francúzštinou od rána do večera v nej urobíte pokrok oveľa rýchlejšie.

  1. Prekonáte svoj strach z rozprávania

Ak je pre vás rozprávanie vo cudzom jazyku momentálne skôr stresujúce než príjemné, je dôležité čím skôr tieto obavy začať prekonávať. Najlepšie sa to samozrejme robí vtedy, keď máte čo najviac príležitostí rozprávať sa priamo s Francúzmi. Napríklad počas vášho pobytu vo Francúzsku!

  1. Gramatiku vám vysvetlia kvalifikovaní francúzski lektori

Pri učení sa jazyka je dôležitá aj gramatika, ale len málokoho baví robiť si cvičenia a študovať nezáživné pravidlá z učebnice. Preto sa kvalifikovaní francúzski lektori v jazykovej škole Inflexyon zameriavajú hlavne na jej aktívne precvičovanie pri rozprávaní alebo písaní. Tak aby ste naučené veci vedeli používať aj v reálnych situáciách zo života.

  1. Budete sa učiť v 3. najväčšom francúzskom meste

Ak chcete zažiť atmosféru skutočného francúzskeho veľkomesta, Lyon vás určite nesklame. Tretie najväčšie mesto vo Francúzsku očarí každého návštevníka svojou bohatou kultúrou, históriou a gastronómiou. My sme Lyon navštívili toto leto a pripravili sme pre vás sériu videí, v ktorých sme vám mesto poukazovali z každej stránky. Okrem toho všetkého má Lyon aj vynikajúcu polohu, z Viedne ste tam priamym letom za menej ako dve hodiny a za veľmi prijateľné ceny!

  1. Zistíte či Francúzi naozaj jedia slimákov a žabacie stehienka

To, že Francúzi obľubujú žaby a slimáky, od rána do večera pijú víno alebo hrajú petang sú len niektoré z najznámejších klišé. Počas jazykového pobytu si overíte, čo je na nich vlastne pravdy a vďaka bývaniu v hosťovskej rodine nazriete do zákulisia skutočnej francúzskej kultúry. Navyše spoznáte veľa hovorových výrazov, ktoré Francúzi často používajú, ale v učebniciach francúzštiny ich nenájdete.

  1. Zoznámite sa s ľuďmi z celého sveta

Váš kurz v jazykovej škole Inflexyon bude úplne iný ako ten na Slovensku. Vašimi spolužiakmi totiž budú ľudia z celého sveta, ktorí sa chcú zlepšiť vo francúzštine rovnako ako vy. Nespoznáte teda len francúzsku kultúru, ale vďaka vašim spolužiakom precestujete celý svet. A možno si nájdete aj priateľstvá na celý život.

  1. Investujete do svojho vzdelania

Aj keď investícia do jazykového pobytu nepatrí medzi tie najmenšie, predstavuje predovšetkým investíciu do vášho vzdelania, ktorá sa vám v živote ešte niekoľkokrát vráti. Ovládať francúzsky jazyk na dobrej úrovni môže byť jedna z vecí, ktorá vám výrazne pomôže vo vašej kariére či štúdiu.

Jazykový pobyt je bezpochyby nezabudnuteľným zážitkom. Preto neváhajte a rezervujte si miesto čo najskôr. Strávite len niekoľko týždňov vo francúzskom prostredí, ale vrátite sa so spomienkami a zážitkami na celý život.

—–

Všetky potrebné informácie o jazykovom pobyte v jazykovej škole Inflexyon v Lyone nájdete na našej stránke, na ktorej sa môžete na kurz aj nezáväzne prihlásiť. A ak by ste mali akékoľkvek otázky, napíšte nám na info@francuzstina.eu.